Успелите

Положителното в България за последните 24 часа - 23.07.16

20 български ИКТ компании с международно признание

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията всяка година съдейства за популяризиране на инициативата и за осигуряване на български разработки в подбора. Двадесет български ИКТ проекти са включени като добри практики в изданието на Международния съюз по далекосъобщения за 2015 г. WSIS Stocktaking Report 2015. Това е седем пъти повече в сравнение с миналата година, когато в подбора бяха одобрени само три проекта. 


Отличиха търговските ни представители в чужбина

С най-добри резултати е Надежда Иванова от службата в Рим. Призът за най-добър търговски представите получи Надежда Иванова от Службата по търговско-икономическите въпроси /СТИВ/ в Рим, Италия. Отличието е за увеличаване на българския износ, положително изменение на инвестициите и броя на чуждестранните туристи в България, за активна работа с българския бизнес и съдействие за постигане целите и задачите на БТПП.


Младежи ще могат да кандидатстват за обучение и работа в Свищов

Младежи на възраст от 15 до 29 г. могат да кандидатстват за обучение и работа на атрактивни позиции в Свищов по проект, който общината е спечелила, съобщиха от общинската пресслужба. Проектът е „Младите хора в община Свищов - активни участници в местния трудов пазар“ и е за над 355 000лв. Финансирането е осигурено от Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.


Откриха най-големия аквапарк у нас

Най-новият и атрактивен комплекс за водни забавления у нас Сънсет Аквапарк отвори врати днес в Поморие. Той е разположен само на 150 метра от хотелски комплекс Сънсет Ризорт, в началото на града. 32-те водни пързалки го поставят на лидерска позиция по брой съоръжения сред водните паркове в Европа.


Отличиха търговските ни представители в чужбина

С най-добри резултати е Надежда Иванова от службата в Рим. „Наградите са още едно потвърждение за оценката на българския бизнес към усилията на търговските ни аташета, които често остават незабелязани от медиите и обществото. Вие помагате на България да догони водещите европейски икономики, за да можем всички да заживеем добре тук“. Това каза заместник-министърът на икономиката Любен Петров на церемония по връчване на годишните награди за най-добър търговски представител на страната ни чужбина, организирана от Българската търговско-промишлена палата /БТПП/.


Чудесна Мирела Демирева с второ място на Диамантената лига в Лондон

Сребърната медалистка в скока на височина от Европейското първенство по лека атлетика в Амстердам Мирела Демирева продължава с великолепното си представяне през сезона. Софиянката, която през годината записа личен рекорд от 1.97 м, завърши втора на турнира от Диамантената лига в Лондон тази вечер с постижение от 1.95 м. Демирева се справи от първи опит с тази височина, а преди това скочи от раз 1.81 м, справи се от втори опит на 1.85 м и отново от първия път на 1.92 м. Българката приключи участието си с три грешки на 1.98 м.

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Александър Хинков

Съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимавам се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярвам, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат ме първичността на природата и хорските усмивки.

Оставете коментар

0 коментара