Успелите

Положителното в България за последните 24 часа - 21.08.16

Страхотна Мирела Демирева! Спечели сребърен медал в скока на височина

Мирела Демирева спечели сребърен медал от олимпийските игри в Рио. Тя преодоля 1.97 м от първия си опит и това се оказа решаващо за големия ѝ успех. Европейската вицешампионка от Амстердам започна битката с летвата с фаул на 188 сантиметра. След това обаче направи три великолепни опита, преодолявайки стартовата си височина, а след нея последователно 193 и 197 сантиметра. ... Прочети още ТУК.


Чуждестранни болници ще създават клиники във Велико Търново

Инвеститори от чуждестранни болници проявяват интерес към Велико Търново. Потенциалните планове, които обмислят създаването на специализирани клиники, са от Израел, Австрия и Чехия, а областите на работата им са рехабилитация, ортопедия и ин-витро процедури. Бъдещата роля на Велико Търново като огромен логистичен център също е важен фактор за инвестиционния интерес.


Студент от бургаско стана Математик № 1 в САЩ

Иван Ценов от Царево е обявен за „Математик №1" в Бостънския университет в САЩ. Титлата си той получи след усилена едногодишна работа под ръководството на своите професори в престижното учебно заведение. Сега му предстои да бъде във втори курс в специалността „Физика и математика“. Изследователският университет в щата Масачузетс се слави със седем нобелови лауреати, сред които Мартин Лутър Кинг и Ели Визел, 35 носители на наградата „Пулицър", девет носители на „Оскар", носители на наградите „Еми" и „Тони" сред своите преподаватели и възпитаници.


Фитнес на открито за хора с увреждания направиха

В Центъра за социална рехабилитация и интеграция „Детелина“ в Борово днес беше пуснат в експлоатация фитнес на открито за хора с увреждания. Събитието уважиха доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на област Русе и неговият заместник, г-н Валентин Колев, г-н Пламен Нунев – народен представител от 19 МИР, г-н Валентин Великов – кмет на община Борово, г-жа Валерия Борисова – заместник кмет на общината, г-жа Юлияна Пашкунова – директор на ЦСРИ „Детелина“ и домакин, представители на общинската администрация, потребители на социалната услуга им др.


МОСВ отпуска допълнително 2,1 млн. лв. за проекти на БАН и СУ

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) отпуска допълнително 2,1 млн. лева за шест проекта на Института по биологично разнообразие и екосистемни изследвания към Българската академия на науките (БАН), Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“ и техни партньори. Финансирането е по Програма BG03 (Биоразнообразие) на Финансовия механизъм на Европейското икономически пространство (ЕИП).


Достойна игра на Невяна Владинова на финала в Рио

Единствената представителка на България на финала в индивидуалната надпревара по художествената гимнастика Невяна Владинова зае 7 място в Олимпийската дисциплина. Това бе дебют за българката на Олимпийски игри. Нашата представителка получи оценка от 17.883 на обръч, 17.750 на топка, 18.050 на бухалки и 17.050 на лента.

Първото място е за рускинята Маргарита Мамун, която изпълни и четирите съчетания перфектно. Сребърен медал получава Яна Кудрявцева отново от Русия. Третото място зае Гана Ризатдинова от Украйна. 

 

 

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Александър Хинков

Съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимавам се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярвам, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат ме първичността на природата и хорските усмивки.

Оставете коментар

0 коментара