Успелите

Положителното в България за последните 24 часа - 20.08.16

Увеличава се броят на заетите лица в България 

Българската икономика продължава да създава работни места, като ръстът на заетите е концентриран в Южна България, сочи анализ на Института за пазарна икономика, посветен на заетостта през второто тримесечие на 2016 година. Според огласените данни, заетите в страната достигат три милиона и тридесет хиляди души, което е увеличение с 22 хил. работещи спрямо същия период на миналата година. 

 


Един златен и два сребърни медала за олимпийския ни отбор по информатика

За пореден път олимпийският ни отбор по информатика се завръща със сериозни отличия от Международната олимпиада по информатика, която се проведе от 11 до 18 август в Казан (Русия). Отличниците донесоха 1 златен и 2 сребърни медала. А Христо Венев зае второ място във вечната ранглиста по медали за олимпиадата с общо 4 златни и 1 сребърен медал. ... Повече ТУК.


Пожарникар спаси малко коте

Служителите нa „Пoжapнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo” във Велико Търново освен, че имат отговорните задължения да гасят пожари и да спасяват хора, те се явяват и в помощ на изпаднали в беда животни. Пoвeчe oт чac вeликoтъpнoвци cа се опитвали caми дa извaдят мaлкo yличнo кoтe, пaднaлo в шaхтa в цeнтъpa нa гpaдa. След като накрая звънят на 112, които от своя страна изпращат пожарен автомобил. Пpиcтигнaлитe oгнeбopци пoвдигнaли със специални уреди мeтaлнaтa peшeткa нa шaхтaтa и измъкнaли кoтeтo нeвpeдимo. Пoжapникapят, кoйтo извaди живoтинкaтa, cтaнa любимeц в coциaлнитe мpeжи вчepa.


Врачанската библиотека пази най-дългата книга в света

Уникална книга, регистрирана в „Гинес”, се съхранява във врачанската регионална библиотека. Изданието „Книжна лаборатория” е най-дългата книга в света, съдържа 800 страници и е написана на есперанто. Тежи над 3 кг и е дебела 14 см. В нея има уникални ръчно оцветени илюстрации, а текстовете са напечатани и от двете страни на листовете. 


Невяна Владинова на финал в многобоя

22-годишната Владинова, която дебютира на олимпиада, се представи отлично в квалификациите и постигна страхотен успех, след като се нареди сред десетте финалистки. Шампионката на България завърши шеста в крайното класиране със сбор от 70.966 точки, а след нея останаха 20 гимнастички, сред които Нета Ривкин (Израел), Саломе Пажава (Грузия), Кахо Минагава (Япония), Варвара Филиу (Гърция) и други. Владинова изигра чисто всичките си композиции. ... Повече ТУК.


Григор на 1/2 финал в Синсинати!

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров записа безапелационна победа над Стив Джонсън (САЩ) в мач от 1/4-финалите на турнира Masters 1000 в Синсинати. Гришо направи блестящ мач, придружен със страхотни отигравания и отново не загуби сет. Той ще се изправи срещу спечелилия хърватския двубой измежду Борна Чорич и Марин Чилич. С тази победа той се класира за 3-ти път в кариерата си на 1/2 финал на турнир от сериите Мастърс. ... Повече ТУК.

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Александър Хинков

Съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимавам се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярвам, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат ме първичността на природата и хорските усмивки.

Оставете коментар

1 коментар

  1. Ваня
    2016-08-20 17:57:17 Reply

    Най-после точните новини! Браво!