Успелите

Положителното в България от последните 24 часа - 19.07.2016

Добрич отбелязва 100-годишнината от рождението на кап. Димитър Списаревски

100-годишнината от рождението на капитан Димитър Списаревски ще бъде отбелязана в Добрич днес - 19 юли. Организатор на честванията е Община Добрич. Капитан Списаревски е известен като първата в света на бойната авиация „жива торпила”, който загива на 20 декември 1943 г. Тогава младият авиатор загива при въздушен бой в небето над София, врязвайки се със своя самолет във вражеска машина.


Български ученици с 5 медала от олимпиада по физика

Ръководители на отбора са проф. Мирослав Абрашев и доц. Виктор Иванов от Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски. Български ученици спечелиха медали от 47-мата Международна олимпиада по физика в Цюрих, в която участваха около 400 ученици от 87 държави. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Дилян Христов - 12-и клас в НПМГ „Акад. Л. Чакалов в София е със сребърен медал.


Платформата за споделяне на автомобили CarAmigo навлиза в България

Услугата се предлага от стартъп компанията Sharonomy, в която участва и българин. Платформата за споделено ползване на автомобили CarAmigo вече е достъпна в България. С нейна помощ хора, които не използват автомобила си толкова често, могат да го отдават под наем на други лица. Стартъпът е създаден в Белгия от международен екип - белгийци, французи и българи, и вече има офис в София, в който работят 6 души, съобщи за „Капитал Daily Тим Гюбел, маркетингов директор на компанията.


За пръв път от 500 години у нас се роди зубърче

Зубърът - най-едрият европейски бозайник, се завърна по нашите земи. На цяло семейство европейски бизони попадна екипът на Нова ТВ в Родопите. Наши и чужди учени успяха да видят и тяхното малко, родено за първи път в нашите гори от средновековието насам. Срещата със семейството зубри, познати като европейски бизони, е в ловното стопанство Студен кладенец.


Cвpъxзвyĸoвият тpaнcпopт Нуреrlоор мoжe дa минaвa и пpeз Coфия

Илoн Mъcĸ е все по-близо до лансиране на проект зa cвpъxзвyĸoвa тpaнcпopтнa cиcтeмa, ĸoятo ce движи c 1000 ĸм\ч. Beчe двe ĸoмпaнии ce cъcтeзaвaт пo пpeвpъщaнeтo нa идeятa в peaлнocт – тoвa ca Нуреrlоор Оnе и Нуреrlоор Тrаnѕроrtаtіоn Тесhnоlоgіеѕ (НТТ). Bтopaтa paбoти пo изгpaждaнeтo нa тpaнcпopтнaтa cиcтeмa нa тepитopиятa нa Eвpoпa, ĸaтo идeятa e тя дa cвъpзвa Бpaтиcлaвa, Bиeнa и Бyдaпeщa. Изпълнитeлният диpeĸтop нa НТТ Диpĸ Aлбopн дopи e пpoвeл cpeщa c бългapcĸия пpeзидeнт Poceн Πлeвнeлиeв.

Oчeвиднo Иcтaнбyл-Coфия би мoглa дa бъдe мнoгo интepecнa вpъзĸa. Личнo aз миcля, чe aĸo пoглeднeм ĸapтaтa, a тyĸ вĸлючвaм и paзгoвopитe cъc cлoвaшĸoтo пpaвитeлcтвo, би билo мнoгo интepecнo дa имaмe изтoчнoeвpoпeйcĸa линия, ĸoятo дa тpъгвa oт Πoлшa нa ceвep и дa cтигa дo Бaлĸaнитe”, ĸoмeнтиpa Aлбopн в интepвю зa в-ĸ Kaпитaл”.


С водосвет, 720 безплатни кофички мляко и пъстро право хоро започна Панаирът на киселото мляко

За пръв път с водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги, бе открит Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните занаяти. Празникът продължава 3 дни, в него своя продукция представят 84 занаятчии, а танцьори от 8 държави участват във вечерните концерти.


Служител на Летище Варна стана световен шампион по картинг

Диян Костадинов успя да спечели в оспорвана надпревара първото място в Световния шампионат по картинг като грабна купата. Състезанието се проведе на 8 и 9 юли в Париж, Франция. В надпреварата са участвали 77 състезатели от 35 страни от цял свят. Шампионът от Варна е на 25 години и споделя, че много обича бързите спортове, като се състезава от 5-годишен. Диян работи на Летище Варна за първи сезон в отдел „Сигурност“, завършил е „Международни отношения“ във ВСУ „Черноризец Храбър“.


Сестри Стоеви ще участват на Гран При по бадминтон във Виетнам

Стефани и Габриела Стоеви ще участват на турнира Гран При по бадминтон във Виетнам с награден фонд 55 хиляди долара. Надпреварата ще се проведе от утре до 24 юли. Сестрите са поставени под номер 1 в схемата на двойки жени и ще започнат участието си директно от втория кръг. Стефани Стоева и Габриела Стоева ще представят България на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през август.


Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Александър Хинков

Съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимавам се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярвам, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат ме първичността на природата и хорските усмивки.

Оставете коментар

0 коментара