Успелите

Положителното в България за последните 24 часа - 24.07.16

Първата лодка с еко двигател в Черно море бе пусната във Варна

Първата в Черно море лодка с извънбордов двигател на газ пропан-бутан бе пусната на вода от слипа на Транзитната търговска зона във Варна в плавателния канал море-езеро. Единственият по рода си екодвигател е произведен от американската компания LEHR Inc., която се посвещава на идеята за по-чиста планета.


5 отличия за отбора ни по физика на олимпиадата в Швейцария

Пореден повод за гордост са новите отличия, които състезателите от българския национален отбор по физика донесоха след 47-мата Международна олимпиада, която се проведе от 10 до 18 юли в Цюрих, Швейцария. Сред 87 държави и близо 400 участници, състезателите от българския олимпийски отбор се прибират с пет отличия.


Отборът ни по информатика се връща от олимпиадата с 4 медала

С 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал се завръща олимпийският отбор по информатика след успешното представяне на Централноевропейската олимпиада по информатика, която се проведе в Румъния между 18 и 23 юли. Отборът, който се завръща с комплект медали за втори път това лято, е под ръководството на Емил Келеведжиев, главен асистент в Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков, ръководител на школа по информатика и бронзов медалист от Международната олимпиада по информатика през 1996 г.


Хълмът Трапезица ще приема туристи от септември

„На Трапезица това, което се прави в момента, наистина би могло да се направи по този начин - консервация, после социализация. Но също така би могло и да не се върви към такива на вид консервация и социализация“. Думите са на археолога проф. д-р Константин Тотев от Българската академия на науките (БАН), който като ръководител на проучванията е открил на хълма Трапезица във Велико Търново над 70 накита от злато.


Рисуват графити на Цариградско

Младежи ще рисуват графити на борда на моста на бул. „Цариградско шосе” над „Площад на авиацията” в София.


Ансамбли от Колумбия, Мексико и Южна Корея шестваха по „Витошка“

В София до 26 юли ще се проведе 20-ия Международен фолклорен фестивал „Витошка“, в който ще вземат участие ансамбли от Мексико, Колумбия, Аржентина, Грузия, Казахстан, Хърватия, Сърбия, Египет, Украйна, Полша и Южна Корея. Общо 313 души от чужбина и 25 фолклорни състава от петте етнографски области на България ще участват във фестивала на откритата сцена на пл. „Знаме на мира“ в столичния кв. „Павлово“.


Деца намериха 1000 лв. и ги върнаха на собственика

Вчера в Мадан (Смолянско) шест деца намериха изгубена чанта с 1000 лв. и я върнаха на собсвеника й.

Докато си играели на криеница между блоковете Алексия, Бенита, Ерика, Денис и братята Радостин и Валентин попаднали на чантата и веднага съобщили в полицията. Според тях „човекът е искал да ходи на почивка и с тези пари трябва да храни децата си“. Повече тук.


Българският ансамбъл по художествена гимнастика зае четвърто място на многобоя в Баку

След като вчера състезателките на Ина Ананиева получиха оценка от 18.150 точки за изпълнението си с пет ленти, днес Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова бяха оценени с 18.250 за съчетанието си с два обръча и три чифта бухалки, предаде БГНЕС. 


Кобрат Пулев ще има мач за световната титла

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев вероятно скоро ще има мач за световната тит­ла, обяви мениджърът на бок­сьора Кале Зауерланд. Става въпрос за пояса на Международната боксова федерация (IBF), който е притежание на британеца Антъни Джошуа.

 

Успяхме ли да те вдъхновим?
Подкрепи позитивната журналистика в България…

Ние сме млад екип от момичета и момчета, гладни за обективност в медиите. Работим здраво, за да ви върнем вярата и да ви покажем, че добрите примери са навсякъде около нас. Противопоставяме се на стила и работата на традиционните медии, за да ви покажем положителната страна на монетата.

Обръщаме се към вас с апел за дарение в подкрепа на журналистиката, която правим. Всички постъпления се инвестират в развитието сайта. С тях ние увеличаваме обема и качеството на позитивните новини от България.

Защото сме тук заради нашето общо бъдеще и вярваме, че то ще е добро!

Препоръчани статии

Александър Хинков

Съосновател и отговорен за развитието на позитивната медия на България Uspelite.bg. Занимавам се журналистика, дигитални комуникации и социално предприемачество. Вярвам, че максималната продуктивност е тясно зависима от спорта и почивката. Зареждат ме първичността на природата и хорските усмивки.

Оставете коментар

0 коментара